Přihlašte se do sonb3 Tu

Adoptuj si pixelku Tu

Kdo je nejhezčí anketa Tu

Zac Efron

14. září 2008 v 10:45 | petulka |  Životopisi

Povolání: herec, zpěvák, tanečník

Datum narození: 18.10.1987

Místo narození: San Luis Obispo, Kalifornie, USA

Znamení: Váhy

Americký herec Zac Efron se narodil v San Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Rodiče jsou David Efron a Starla Baskett. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jeho schopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.

Na střední škole si všimla jeho potenciálu učitelka dramatických umění a kontaktovala svého přítele filmového agenta, tak Zac začal hostovat v několika seriálových rolích a to ho pilotovalo do televize. V roce 2002 si Zac zahrál v Kriminálce Miami, kde ztvárnil postavu která byla obviněna z vraždy svého účetního. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu od WB Summerlad (mimochodem tady hrál i Jesse McCartney).

Za roli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalším filmem byl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora a přišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hitu High School Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA. Hodně lidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívat vyšší tony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka Audrew Seeley. Ve druhém pokračování zpívá už "pouze" on sám.Objevil se také v roli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray. Zahrál si také v seriálech Námořní vyšetřovací služda a Pohotovost.
Filmografie:
2008Muzikál ze střední 3 (High School Musical 3: Senior Year) ...Troy Bolton
2007Muzikál ze střední 2 (High School Musical 2) ...Troy Bolton
2007Hairspray (Hairspray) ...Link Larkin
2006High School Musical (High School Musical) ...Troy Bolton
2005Vítězný hřebec (The Derby Stallion) ...Patrick McCardle
2004Miracle Run ...Steven Morgan
2004Kalifornské léto (TV seriál) (Summerland) ...Cameron Bale
2003Big Wide World of Carl Laemke, The ...Pete Laemke
/* <![CDATA[ */ var bbs=screen,bbn=navigator,bbh;bbh='&ubl='+bbn.browserLanguage+'&ucc='+bbn.cpuClass+'&ucd='+bbs.colorDepth+'&uce='+bbn.cookieEnabled+'&udx='+bbs.deviceXDPI+'&udy='+bbs.deviceYDPI+'&usl='+bbn.systemLanguage+'&uje='+bbn.javaEnabled()+'&uah='+bbs.availHeight+'&uaw='+bbs.availWidth+'&ubd='+bbs.bufferDepth+'&uhe='+bbs.height+'&ulx='+bbs.logicalXDPI+'&uly='+bbs.logicalYDPI+'&use='+bbs.fontSmoothingEnabled+'&uto='+(new Date()).getTimezoneOffset()+'&uti='+(new Date()).getTime()+'&uui='+bbs.updateInterval+'&uul='+bbn.userLanguage+'&uwi='+bbs.width; if(typeof(bburlparam)=='string') { bbh+='&'+bburlparam; } if(typeof(bbkeywords)=='string') { bbh+='&keywords='+escape(bbkeywords); } document.write("<scr"+"ipt language='JavaScript' charset='windows-1250' type='text/javascript' src='http://go.cz.bbelements.com/please/showit/2444/2/3/7/?typkodu=js"+bbh+"&alttext=0&border=0&bust="+Math.random()+"&target=_blank'><"+"\/scr"+"ipt>"); /* ]]> */
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 DenisQa(Dáda) DenisQa(Dáda) | Web | 26. září 2008 v 14:56 | Reagovat

Super xD

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama