Přihlašte se do sonb3 Tu

Adoptuj si pixelku Tu

Kdo je nejhezčí anketa Tu

Madonna

14. září 2008 v 10:50 | petulka |  Životopisi

Povolání: Zpěvačka

Datum narození: 16.8.1958

Místo narození: Bay City, Michigan, USA

Znamení: Lev

Rodiče Sylvio Ciccone, přistěhovalec z jižní Itálie (inženýrem u Chrystlera) a Madonna Ciccone jí pojmenovali Madonna Luise Veronica Ciccone. Madonna měla 3 sestry, Melanii, Paulu a Jennifer a 4 bratry, Martina, Christophera, Anthonyho a Maria. Celá rodina se přestěhovala do Detroitu. Když bylo Madonně 6 let, zemřela její matka na rakovinu. Vyrůstala ve velmi muzikální rodině, kde každý sourozenec hrál na hudební nástroj. Madona se učila hrát na klavír, což se jí později velmi hodilo. Její otec se po nějaké době opět oženil. Narodili se další dva sourozenci.

Už na střední škole Madonna navštěvovala hodiny tance. Na těchto lekcích se seznámila s tanečníkem Christopherem Flynnem. V roce 1976 úspěšně ukončila studium na střední škole a získala stipendium na tanečním oddělení Michiganské univerzity, ale vybrala si místo v tanečním studiu v New Yorku. Zpočátku vystupovala kde se dalo, někdy jako tanečnice jindy zase jako zpěvačka. Vystupovala v kapelách jako Breakfast Club či Emmy.

Občas si přivydělávala jako modelka aktů. Fotky které nafotila se o několik let později objevují v Penthousu a Playboyi. Filmovým debutem pro ni byl nechvalný snímek "A Certain Sacrifice". V roce 1982 získává Madonna první smlouvu s firmou Sire Records.

První singl se nazývá Everybody a první album nese název Madonna, na němž si napsala skoro všechny texty sama. První klip pro MTV se jmenoval "Borderline". Druhé album se jmenuje Like a Virgin. Její sláva šla raketově vzhůru a Madonna se stává slavnou.

Natočila také několik filmů jako: "Vision Quest", v roli barové zpěvačky a následovně velká herecká role ve filmu "Desperately Seeking Susan" bláznivá komedie, která měla veký úspěch.

Po osmiměsíční známosti s hercem Seanem Pennem se konala svatba v den Madoniných 27 narozenin. Bohužel tento vztah nevydržel příliš dlouho a po třech letech se oba rozvádějí. Se Seanem natočila nepříliš úspěšný film "Shanghai Surprise". Dalším významným albem se stalo "Like a Prayer", na kterém Madonna napsala 11 vlastních textů.

Velký přelom v její kariéře nastal, když změnila svoji image na sexuální symbol. Vydáním alb "I´m Breathless" a "Erotica". Vydává skandální knihu Sex a film "Body Of Evidence". Po neúspěšném turné v roce 1994 se svými sexuálními výstřelky končí a vydává další album.

Podařilo se jí získat velkou příležitost a v roce 1996 začíná v Argentině natáčet filmovou verzi muzikálu Evita. Na který v Londýně studovala operní zpěv. V průběhu natáčení Madonna otěhotní s osobním trenérem Carlosem Leonem. 16. 9.1996 se jí narodila dcera Lourdes Marie Ciccone Leon. Avšak její vztah s Carlosem dlouho netrval.

Velký úspěch získává album "Ray Of Light", za které obdržela 4 Grammy. V roce 1999 se seznámila s britským režisérem Guyem Ritchiem, kterého si po roce známosti vzala. Má s ním druhé dítě - syna Rocco: narozen 10.8.2000. Po dlouhé době madonna vydala album "Music" (2000). Následovala alba Die Another Day (2002) či American Life (2003).

"Přeji si, aby lidé vyskočili ze židlí! Chci lidi bavit... chci aby si užívali při poslechu tohoto alba od začátku až do konce... nonstop!" Takto Madonna popisuje své album Confessions On A Dance Floor, které vyšlo na celém světě v polovině listopadu 2005. Na Confessions On A Dance Floor se Madonna, nejznámější a nejdiskutovanější ikona populární hudby, vratila ke svým tanečním disco kořenům, avšak kolekci 12 skladeb koření skvělou směsí nejsoučasnějších zvuků, ke kterým jí pomohli producent alba Stuart Price (znám též jako Jaques Lu Cont) a další producenti Mirwais Ahmadzai (producent Madonniných alb Music a American Life) a Bloodshy & Avant
Filmografie:
2006Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ...Mae Mordabito
2005Premio Donostia a Willem Dafoe ...Rebecca Carlson
2005Madonna: Bilance s tajemstvím (I'm Going to Tell You a Secret) ...
2003Celebrity Naked Ambition ...
2002Trosečníci (Swept Away) ...Amber Leighton
2002Dnes neumírej (Die Another Day) ...Verity
2000Příští správná věc (Next Best Thing, The) ...Abbie Reynolds
1999ABC 2000: The Millennium ...
1996Evita (Evita) ...Eva Perón
1996Sex po telefonu (Girl 6) ...Boss #3
1995Vztek (Blue in the Face) ...Singing Telegram
1995Čtyři pokoje (Four Rooms) ...Elspeth
1993Tělo jako důkaz (Body of Evidence) ...Rebecca Carlson
1993Hazardní hra (Dangerous Game) ...Sarah Jennings
1992Stíny a mlha (Shadows and Fog) ...Marie
1992League of Their Own, A ...Mae Mordabito
1992Velké vítězství (A leaguane of Their Own) ...Mae Mordabito
1991S Madonnou v posteli (Madonna: Truth or Dare) ...Herself
1990Dick Tracy (Dick Tracy) ...Breathless Mahoney
1989Vražda na Broadwayi (Bloodhounds of Broadway) ...Hortense Hathaway
1987Kdo je ta holka (Who's That Girl?) ...Nikki Finn
1986Shanghai Surprise ...Gloria Tatlock
1985Certain Sacrifice, A ...Bruna
1985Vidina vítězství (Vision Quest) ...Singer at Club
1985
Desperately Seeking Susan ...Susan
Diskografie: Album
2008
Hard Candy
2008
Hard Candy / Special Edition
2005
Confessions on a Dance Floor / Limitovaná edice
2005
2003
2003
2002
Die Another Day
2001
Madonna / Remaster Album
2001
GHV2
2000
1998
1998
1997
Evita
1996
1996
1995
1994
1992
1990
1990
1989
1989
1989
Keep It Together
1987
You Can Dance
1987
Who's That Girl
1987
Who´s that girl
1986
1986
1984
1984
The first album
1983
1982
Madonna Singl
2008
4 minutes
2006
Sorry / CDS1
2006
2006
2006
Sorry: Remixes
2006
2005
2001
2006
Im Going To Tell You a Secret //<![CDATA[ sklikBanner({ codeId: 36, formatId: 23, url: new String(window.location.href), cborder: '000000', cbackground: 'ffcc33', ctitle: '000000', ctext: '000000', curl: '806040', simg: 0 }); //]]> /* <![CDATA[ */ var bbs=screen,bbn=navigator,bbh;bbh='&ubl='+bbn.browserLanguage+'&ucc='+bbn.cpuClass+'&ucd='+bbs.colorDepth+'&uce='+bbn.cookieEnabled+'&udx='+bbs.deviceXDPI+'&udy='+bbs.deviceYDPI+'&usl='+bbn.systemLanguage+'&uje='+bbn.javaEnabled()+'&uah='+bbs.availHeight+'&uaw='+bbs.availWidth+'&ubd='+bbs.bufferDepth+'&uhe='+bbs.height+'&ulx='+bbs.logicalXDPI+'&uly='+bbs.logicalYDPI+'&use='+bbs.fontSmoothingEnabled+'&uto='+(new Date()).getTimezoneOffset()+'&uti='+(new Date()).getTime()+'&uui='+bbs.updateInterval+'&uul='+bbn.userLanguage+'&uwi='+bbs.width; if(typeof(bburlparam)=='string') { bbh+='&'+bburlparam; } if(typeof(bbkeywords)=='string') { bbh+='&keywords='+escape(bbkeywords); } document.write("<scr"+"ipt language='JavaScript' charset='windows-1250' type='text/javascript' src='http://go.cz.bbelements.com/please/showit/2444/2/3/7/?typkodu=js"+bbh+"&alttext=0&border=0&bust="+Math.random()+"&target=_blank'><"+"\/scr"+"ipt>"); /* ]]> */
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama