Přihlašte se do sonb3 Tu

Adoptuj si pixelku Tu

Kdo je nejhezčí anketa Tu

Jennifer Lopez

14. září 2008 v 10:56 | petulka |  Životopisi

Povolání: Zpěvačka, herečka

Datum narození: 24.7.1969

Místo narození: New York (Bronw) , USA

Znamení: Lev

Jennifer Lopez je dobře známá ve světě filmu, hudby, módy a kosmetiky. Narodila se jako Jennifer Lynn Lopezová 24. Července 1970 v Bronxu. Rodiče pocházející z Puerto Rica si dali záležet, aby své děti uchránili od drsných podmínek čtvrti a snažili se jim poskytnout co nejkvalitnější výchovu. Její otec David je počítačový technik a programátor, její matka Guadalupe je učitelkou ve školce. Jennifer začala svoji kariéru jako tanečnice, už odmalička věděla co chce dělat. Jako čtyřletou holčičku ji matka přihlásila do hodin tance. V sedmi letech vystupovala na různých školních představeních. Ve čtrnácti přidala i hodiny zpěvu. Během studií na střední škole hrála softball, tenis a věnovala se gymnastice. V sedmnácti se také přihlásila na taneční školu na Mannhattanu a úplně se oddala tanci. V osmnácti byla přijata na Baruch College, ale po prvním semestru ze školy odešla, což způsobilo že odešla z domova.

Z počátku se jí vůbec nevedlo a nedokázala najít žádnou práci jako tanečnice. Až v 19 letech dostala první práci v cestovní taneční skupině a konečně začala vydělávat a její kariéra rostla, první roli dostala v populárním komediálním seriálu In Living Color jako Fly Girl. Několik dalších rolí následovalo v televizních seriálech a filmech jako Havárie letu 7, Druhá šance, Hotel Malibu a Moje rodina

V roce 1994 odmítla začínající herečka Jennifer Lopezová nabídku účinkovat v pokračování úspěšného televizního filmu Hotel Malibu. Vůbec nevěděla, co ji čeká, jistá si byla jen tím, že nestojí o kariéru v televizi. "Odmalička jsem zpívala a tancovala. Teď jsem toužila hrát ve filmu," vybavuje si Jennifer. Rok nato na plátně zazářila jako hvězda ságy režiséra Gregoryho Navy o mexických vystěhovalcích Moje rodina a společně s Wesley Snipesem a Woodym Harrelsonem ve Vlaku plném peněz. Průlom přišel v roce 1997 díky filmu Selena, ve kterém ztvárnila titulní roli zpěvačky Seleny Quintillany Perezové, kterou v roce 1995 zabil šílený fanoušek. Tato role ji vynesla nominaci na Zlatý glóbus.Po tomto velmi dobře přijatém filmu následovala řada dalších jako například Zakázané ovoce (Out of Sight, režie Steven Soderbergh, 1997), Svatby podle Mary (The Wedding Planers, režie Adam Shankman, 2001), Cela , Krásná pokojská (Maid of Manhattan, režie Wayne Wang, 2002).

Za účinkování ve snímku Policajtka "Angel Eyes" (2001) inkasovala devět miliónů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou. Ve filmu Smím prosit si zahrála s Richardem Gerem a po boku Roberta Redforda se objevila ve snímku Skutečný život.

V komedii Příšerná tchýně (2005, režie Robert Luketica) ztvárnila roli Charlotte Cantilinové, která dlouhé roky hledá toho pravého. Když konečně našla muže svých snů Kevina Fieldse (Michael Vartan) tak se ukázalo, že jeho matka Viola (Viola Fonda) je přímo ztělesněná noční můra. Brzy se strhne boj o to, kdo zaujme v Kevinově životě první místo.

Ve stejném roce se objevila v roli Jean Gilkynson ve snímku Žít po svém. Jean přijíždí se svou dcerkou Griff na ranč Einara Gilkysona (Robert Redford), muže, jenž ji viní ze smrti svého jediného syna. Jean tvrdí, že je Griff Einarovou vnučkou a pro Einara, který už na život rezignoval, je zvídavá Griff vytržením ze stereotypu, se kterým se již smířil.

V březnu 2008 se stala Jennifer Lopez matkou, porodila dvojčátka
2006Hranice smrti (Bordertown) ...Lauren Adrian
2005Příšerná tchýně (Monster-in-Law) ...Charlie
2005Žít po svém (Unfinished Life, An) ...Jean Gilkyson
2004Smím prosit? (Shall We Dance?) ...Paulina
2004Táta na plný úvazek (Jersey Girl) ...Gertrude Steiney
2004Jersey Girl ...Gertrude Steiney
2003Láska s rizikem (Gigli) ...Ricki
2002Dost (Enough) ...Slim Hiller
2002Krásná pokojská (Maid In Manhattan) ...Marisa Ventura
2001Policajtka (Angel Eyes) ...Sharon Pogue
2001Royal Variety Performance 2001, The ...Performer
2001Svatby podle Mary (The Wedding Planner) ...Mary Fiore
2000Cela (Cell, The) ...Catherine Deane
1998Out of Sight ...Karen Sisco
1998Mravenec Z (Antz) ...Azteca
1997U - Turn (U Turn) ...Grace McKenna
1997Selena (Selena) ...Selena Quintanilla-Pérez
1997Anakonda (Anaconda) ...Terri Flores
1996Jack (Jack) ...Miss Marquez
1996Krev a víno (Blood and Wine) ...Gabriela 'Gabby'
1995Vlak plný peněz (Money Train) ...Grace Santiago
1995My Family ...Maria Sanchez, in the '20s
1994Hotel Malibu ...Melinda Lopez
1993Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 ...Rosie Romero
1990In Living Color ...Fly Girl
Produkce
2006Hranice smrti (Bordertown)
Diskografie:
Album
2007
2007
Como Ama Una Mujer
2005
2003
Baby I Love You (R. Kelly Remix)
2003
Baby I Love U!
2002
Alive
2002
2002
J To Tha L-O!: The Remixes [Edited]
2002
2002
I'm Gonna Be Alright
2002
2001
J. Lo [Edited]
2001
2000
Feelin' So Good
2000
Star Profile
1999
1999
On The 6 [SACD Stereo]
1999
J To Tha L-O!: The Remixes
1998
If You Had My Love
Singl
2007
Que Hiciste
2004
/* <![CDATA[ */ var bbs=screen,bbn=navigator,bbh;bbh='&ubl='+bbn.browserLanguage+'&ucc='+bbn.cpuClass+'&ucd='+bbs.colorDepth+'&uce='+bbn.cookieEnabled+'&udx='+bbs.deviceXDPI+'&udy='+bbs.deviceYDPI+'&usl='+bbn.systemLanguage+'&uje='+bbn.javaEnabled()+'&uah='+bbs.availHeight+'&uaw='+bbs.availWidth+'&ubd='+bbs.bufferDepth+'&uhe='+bbs.height+'&ulx='+bbs.logicalXDPI+'&uly='+bbs.logicalYDPI+'&use='+bbs.fontSmoothingEnabled+'&uto='+(new Date()).getTimezoneOffset()+'&uti='+(new Date()).getTime()+'&uui='+bbs.updateInterval+'&uul='+bbn.userLanguage+'&uwi='+bbs.width; if(typeof(bburlparam)=='string') { bbh+='&'+bburlparam; } if(typeof(bbkeywords)=='string') { bbh+='&keywords='+escape(bbkeywords); } document.write("<scr"+"ipt language='JavaScript' charset='windows-1250' type='text/javascript' src='http://go.cz.bbelements.com/please/showit/2444/2/3/7/?typkodu=js"+bbh+"&alttext=0&border=0&bust="+Math.random()+"&target=_blank'><"+"\/scr"+"ipt>"); /* ]]> */
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama