Přihlašte se do sonb3 Tu

Adoptuj si pixelku Tu

Kdo je nejhezčí anketa Tu

Britney Spears

14. září 2008 v 10:56 | petulka |  Životopisi

Povolání: Zpěvačka, herečka, modelka

Datum narození: 2.12.1981

Místo narození: Kentwood, Louisiana, USA

Znamení: Střelec

Britney Spears je dcera Lynne, učitelky na základní škole, a Jamieho, pracovníka ve stavebním průmyslu. Od čtyř let zpívala v místním kostele. V osmi letech Britney Spears odjela do Atlanty na konkurz do Disneyova Mickey Mouse klubu (Mickey Mouse Club). Tam sice tehdy neuspěla, protože tvůrci tohoto pořadu ji považovali za příliš mladou, než aby v něm mohla vystupovat. Přesto si jí všiml jeden z producentů a pomohl jí najít agenta v New Yorku.

Doprovázená matkou a mladší sestrou strávila Britney Spears několik letních prázdnin studiem v Professional Performing Arts School. V roce 1991 si zahrála v broadwayském představení Ruthless nastudovaném podle thrilleru The Bad Seed z roku 1956. V jedenácti letech se úspěšně stala členkou Disneyova Mickey Mouse klubu.

Na sezony roku 1993 a 1994 bydlela v Orlandu na Floridě, kde si zahrála v dětské show jako například tehdy dvanáctiletí Justin Timberlake a Joshua JC Chasez - nynější členové skupiny 'N Sync a dále třeba Nita Booth (Miss Virginia 1998) nebo Ryan Gosling z Mladého Herkula.

Po zrušení Disneyova Mickey Mouse klubu začala chodit na střední školu doma v Luisianě. Po roce studia začala toužit znovu po vystupování a vrátila se zpět do New Yorku. Kde se seznámila s producentem Ericem Fosterem Whitem, který dříve pracoval s Boyzone, Hi-Five a Whitney Houston. Stále pokračovala ve středoškolském studiu za pomoci soukromých učitelů.

Začátkem roku 1998 bylo první album Britney Spears hotovo. Do obchodů se dostalo v lednu (...Baby One More Time) a to byl pro Britney osudový okamžik - bleskově se vyhouplo do čela snad všech světových hitparád.

Britney Spears si také získala fanoušky dobrou marketingovou strategií, když zpívala v supermarketech a nechala zřídit bezplatnou telefonní linku, na níž se hráli její písně. Její vzhled školačky, blonďaté culíky a těsný svetřík ve videoklipu Baby One More Time si našel okamžitě milióny fanoušků.

V současné době se snaží prosadit i na poli filmu, kde byla její první role v roce 2000 jako letuška v epizodní roli v thrilleru Longshot. Podle jejích slov ale chce aby hudba byla vždy na prvním místě.

V roce 2002 si zahrála hlavní roli ve filmu Crossroads, v němž si zahrála Lucy.Lucy pořád piští, ale podaří se jí splnit si svůj sen: vystoupí jako zpěvačka v klubu.Ještě se Britney objevila v dalším filmu Austin Powers - Agent 003 Austin Powers in Goldmember, kde vystupuje sama za sebe.

Když je v roce 2004 na vrcholu své kariéry, vdá se za tanečníka Kevina Federlina. Pro všechny byly zpočátku párem snů. To se následně změní jakmile Britney otěhotní. Kevin rozhazuje její peníze plnými hrstmy a tráví noci s jinými ženami a popíjením s kamarády. Každý den se objevují na titulních stranách bulvárních plátků a Brit to ignoruje, protože chce zachránit rozpadající se manželství. Porodí Seana Prestona a ani ne za pár měsíců otěhotní podruhé. Dovnímá se, že druhý potomek zachrání jejich vztah. Nestane se tak. Britney porodí druhého syna, obarví si vlasy na černo a podává kategoricky žádost o rozvod. Následně se psychicky zhroutí a ostříhá se dohola. Rodina ji donutí k pobytu v léčebně Promises v Malibu.

30. října 2007 vydala konečně své 5. studiové album s názvem Blackout (Zatemnění), které slaví po světě velké úspěchy. Z alba už vzešly dva singly: Gimme More a Piece Of Me.
2005How I Met Your Mother (TV seriál) ("How I Met Your Mother) ...Abby
2004Fahrenheit 9/11 (Fahrenheit 9/11) ...Herself - Interviewee
2003Sláva jen pro mrtvé (Pauly Shore Is Dead) ...Herself
2002Austin Powers - Agent 003 (Austin Powers in Goldmember) ...Herself - 'Boys' Music Video Performer
2002Legend of the Lost Tribe ...Donner
2002Crossroads (Crossroads) ...Lucy Wagner
2001Britney Spears Live from Las Vegas ...Herself
2000Přesný zásah (Longshot) ...Flight Attendant
1999Sob Robbie a Velké sobí hry (Hooves of Fire) ...Donner
Produkce
2001Britney Spears Live from Las Vegas
Diskografie: Album
2007
2005
2004
2003
Me Against The Music Remixes
2003
Toxic
2003
2003
Me Against The Music
2002
Boys
2002
2002
Overprotected
2001
2001
2000
2000
In Conversation
2000
2000
Oops! ...I Did It Again
2000
From The Bottom Of My Broken Heart
1999
1999
1999
Star Profile
1999
Baby One More Time
1998
Oops! I Did It Again
Singl
2004
2004
/* <![CDATA[ */ var bbs=screen,bbn=navigator,bbh;bbh='&ubl='+bbn.browserLanguage+'&ucc='+bbn.cpuClass+'&ucd='+bbs.colorDepth+'&uce='+bbn.cookieEnabled+'&udx='+bbs.deviceXDPI+'&udy='+bbs.deviceYDPI+'&usl='+bbn.systemLanguage+'&uje='+bbn.javaEnabled()+'&uah='+bbs.availHeight+'&uaw='+bbs.availWidth+'&ubd='+bbs.bufferDepth+'&uhe='+bbs.height+'&ulx='+bbs.logicalXDPI+'&uly='+bbs.logicalYDPI+'&use='+bbs.fontSmoothingEnabled+'&uto='+(new Date()).getTimezoneOffset()+'&uti='+(new Date()).getTime()+'&uui='+bbs.updateInterval+'&uul='+bbn.userLanguage+'&uwi='+bbs.width; if(typeof(bburlparam)=='string') { bbh+='&'+bburlparam; } if(typeof(bbkeywords)=='string') { bbh+='&keywords='+escape(bbkeywords); } document.write("<scr"+"ipt language='JavaScript' charset='windows-1250' type='text/javascript' src='http://go.cz.bbelements.com/please/showit/2444/2/3/7/?typkodu=js"+bbh+"&alttext=0&border=0&bust="+Math.random()+"&target=_blank'><"+"\/scr"+"ipt>"); /* ]]> */
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama